Siljustøl stengt sommeren 2020

Oppdatering 2. juni: 

Grunnet koronasituasjonen og de påfølgende økonomiske konsekvensene denne har for KODE kunstmuseer og komponisthjem, holder Harald Sæverud Museum Siljustøl stengt sommersesongen 2020.

Museumsbygget, altså selve huset, er stengt. Turområdene på Siljustøl er åpne for alle, hele året, uansett. 

Slik kommer du deg til Siljustøl.

Merk: Det er forbud mot all bruk av ild på eiendommen på Siljustøl. Grilling (og røyking) er strengt forbudt. Ta heller med en piknikkurv!

Bakgrunnsinformasjon: 

Fra og med fredag 13. mars stengte alle KODEs museer for besøkende, som et tiltak for å begrense risiko for spredning av koronaviruset (Covid-19).  

Basert på regjeringens smittevernbestemmelser ble stengingen av KODE kunstmuseer og komponisthjem forlenget til 15. juni.

19. mai varslet KODE at museene ligger an til å miste opp mot 30 millioner kroner i publikumsinntekter som følge av virussituasjonen og tilnærmet null utenlandske turister i Norge i sommer. 29. mai la regjeringen fram en ny krisepakke, med økt tilskudd til KODE. 

Situasjonen er likevel alvorlig, og vi må dermed begrense tilbudet til publikum denne sommeren.

Komponisthjemmene Ole Bull Museum Lysøen og Harald Sæverud Museum Siljustøl holder stengt sommeren 2020, i likhet med to av kunstmuseene i Bergen sentrum (KODE 1 og KODE 4). 

– Vi beklager ulempen dette medfører og takker for forståelsen fra publikum, ansatte og samarbeidspartnere, sier direktør Petter Snare.  

KODE ønsker dere alle velkommen tilbake til fascinerende Siljustøl i 2021!

Stemning langs stien på Siljustøl.