MusikkLab: Knekk Sæverudkoden

Bli med på oppdagelsesferd i Harald Sæveruds univers 13. mai, kl.12!

Med Lars Kolstad og Annabel Guaita

Visst er det lyd i naturen! Mye mer enn vi kan høre. Det vi hører er bare den delen av lyden som kommer til overflaten og forløses. Resten av lyden ligger der inne i naturen og venter på å bli forløst. Og det kan sannelig ta sin tid. Men for den som er i stand til å lytte, kan denne ventende lyden anes allerede nå. Storheten, rikdommen og tålmodigheten som stillheten uttrykker. Samspillet mellom den lyden vi hører som lyd og den vi hører som stillhet, - det er naturens lyd!

Harald Sæverud lot seg inspirere av naturen og tok inntrykkene med inn i pianostykkene sine. Vi bruker alle våre sanser når vi vandrer på Siljustøl og når vi får servert smakebiter av Sæveruds musikk ved flygelet i Storstuen. Harald Sæverud hadde et barns nysgjerrighet og fantasi og hans komponering handlet mye om å finne tilbake til denne lekenheten. Sæverud sa selv: «Det skapende har med å bli barn igjen. Å bli som barn igjen betyr ikke at vi skal ned til et lavere stadium i utviklingen, men at vi skal opp til naturens høyder hvor det ufordervede barnesinn regjerer. Opp der hvor fantasien er altomspennende, hvor sindet holder seg mykt og følsomt for alt som er stort og rikt». 

Lars Kolstad er utdannet musikklærer ved Høgskolen i Bergen med fordyping i rytmisk musikkpedagogikk. Han har jobbet som musikklærer ved Steinerskolen på Skjold, og undervist på ulike høyskoler, samt holdt en rekke seminarer og kurs. De siste 13 årene har han på fulltid besøkt hundrevis av skoler og barnehager med sitt trommesirkelkonsept.  Annabel Guaita er pianist og formidlingsleder på KODEs komponisthjem. 

Velkommen til MusikkLab på Siljustøl lørdag 13. mai, kl. 12.00. 

Anbefalt aldersgruppe fra 7 år
Varighet: 3 timer 
Pris 100 kroner med enkel lunch inkludert.
Kun for barn 
Begrenset antall: 25
Booking: ticketmaster.no / tel: +47 815 33 133
Klikk her for billetter

Program:
12:00 Vi lytter til Sæveruds pianostykker i Storstuen.
12:30 Vandring i naturen på Siljustøl. Vi lytter, betrakter, fabulerer og fantaserer!
13:00 Lunsjpause i det fri.
13:30 Vi lager våre egne instrumenter av det vi finner i naturen.
14:15 Vi går til Storstuen igjen og spiller sammen med Sæverud.
15:00 Slutt.

* Pris / Price: NOK 100