Sommeråpent på Siljustøl fra 7. mai

Velkommen til sommeråpent på Siljustøl, hver søndag kl. 12-16!

Vi inviterer til omvisning hver hele time. Våre spillende guider gir musikalske smakebiter på Harald Sæveruds pianomusikk. Etter omvisningen byr vi på kaffe. Vi selger også is. Barna får eget aktivitetshefte og filmvisning. Den 176 mål store eiendommen er åpen for turgåere.

Om Siljustøl:
Siljustøl var hjemmet til komponisten Harald Sæverud og hans kone Marie Hvoslef. Vi ønsker velkommen til et særpreget komponisthjem, der musikk og natur står sentralt.

Harald Sæverud (1897–1992) er en av Norges aller fremste komponister. Blant hans mest kjente komposisjoner er Rondo amoroso, Kjempevise-slåtten, Sinfonia Dolorosa og musikk til Henrik Ibsens Peer Gynt.

Slik kommer du deg til Siljustøl:
Siljustøl Museum ligger i Rådal i Bergen.

Bil: Kort kjøretur fra Bergen sentrum, sørover på E39, mot Flesland. Hold til høyre etter Troldhaugtunnellen (mot Nordås/Sørås), deretter til venstre i rundkjøring mot Søreide. Følg skilt til Siljustøl ved Råstølen bybanestopp inn Harald Sæverudsvei.

Bybane: Ta Bybanen til Råstølen stopp. Derfra er det ca. 10 minutters gange inn Harald Sæveruds vei.

Buss: Ta buss til stoppested Fana stadion. Fortsett til fots videre opp Siljustølveien, ca. 5–10 minutter. Se skyss.no for rutetider.

Billetter:
Voksne: kr. 60 Studenter: kr. 30 Barn under 16 år: Gratis